Padání

Ve složení Lucka, David, Radek, Laďa, Pavlínka a já jsme se zúčastnili Petrohradského Padání. Páteční piva v jesenickém kempu nás přenesla na petrohadskou náves, kde se v sobotu ráno shromáždilo 244 bouldristů a bouldristek. Nekonečný štrůdl bouldermatek se po desáté hodině vydal nádherným zámeckým areálem s úžasnými stromy do závodních sektorů (Josemity a okolí). Do šesti jsme pak brousili kůži na prstech a marně se snažili o těžké kousky. Nutno říci, že klasa je tam opravdu tvrdá. S Pavlínkou jsme se snažili nalézt i co největší počet boulderů, já skončil na čísle 35, Pavlína na 26. Nejtěžím kouskem naší party se stala Vyhazovačka za 6C+ , kterou přelezl David a já (nutno říct, že to bylo lehčí než všechny 6B+, co jsme lezli). Je to opravdu obdivuhodné, že Adam Ondra za stejnou dobu vylezl 6 bouldrů za 8A a víc...
Po vyhlášení výsledků mohla být trochu smutná Pavlína, které unikl titul Nejpilnější sběračka o pouhé dva přelezené bouldery. Afterparty jsme strávili v hospodě, neboť venku, kde hrály kapely, byla dost kosa. Nutno poznamenat, že jsme se ani nějak extra nesejmuli, neboť únava byla značná. První pocit nedělního rána bylo brnění prstů. Soutěž o nejzmasakrovanější ruce s přehledem vyhrál Laďa, který krvácel ze všech deseti. I přes tento hendikep jsme se vrátili do lesa a několik hodin zkoušeli lézt, stupeň zničenosti byl však takový, že naše maximum se ustálilo v oblasti 4 až 5B. Ale bylo krásné počasí a stálo to za to. Pak ještě jídlo v Krušovicích a smutně do Brna.


Trendy pár před psychiatrickou léčebnou


Štrůdl


David v 6B+


Pavlína pod vrcholem Vajíčka


Moc pěkné 6B+ s názvem Doduněl


Krátká čtverka v oblasti Ráj


Paralelní lezení v ráji


Rada Vertical v boulderu za 6A+


Mráza v bonusovém bouldru (7B+)


Rada ve Vějířku (5C)


David v Noře (6A+)


Krátké 6A. Mohlo by se jmenovat Útěk před zombíkem :-)


Zapisování výsledků


a stupně vítězů


Nedělní snaha


Rada pokusuje v 6C (sit start Snu boudristy na krásný kámen Mrtvice)


Morálová spára za 4

4 comments:

Lucka said...

Sice zombík, ale uhodla jsem počet přihlášených bouldristů!!!

Pøk said...

super!!! gratulace.

Anonymous said...

a jak se tam člověk stane zombíkem? janis

Pøk said...

no hlavně tím, že ty fotky z mobilu maji občas zombie barvy. Taktéž to, že i číselně lehké bouldery jsou vlastně kurevsky těžké, ti na barvě nepřidá. Další možností je nezřízená konzumace omamných látek v předvečer závodu, což ale samozřejmě není případ Lucky. Ale o tom bys mohl něco vědet spíše ty:-), pry byla mohutná oslava Štěpána!