Sedmé focení - Policejní na Koně

Tak se nám to focení přehouplo do druhé poloviny (no i když je možné, že budeme muset něco přefotit) a to cestou Policejní na Koně v podání Veroniky - Mauglice. Nejprve k cestě samotné - dvoudélková cesta z roku 1959 (Bednařík, Mazourek) nabízí na svou obtížnost (4-) velmi pestré a zajímavé lezení, vrcholící v druhé délce desetimetrovým tunelokomínem s výlezem do junglesvahu.
Lezl jsem ji už 3 x - poprvé dávno s Haveláčem a jeho smečkou dívek to byla docela expedice, podruhé na silvestra 2007 s Pavlínou (zápis ze stěnové knihy: "Jemně sněží, krása. Skoro jsme měli Bergheil, uaaa") a potřetí s Katkou v říjnu 2008 (zápis ze stěnové knihy: "Hnus. Moje první hnusná cesta":)...

A teď již k focení. Veronika se představila ve švédských barvách, dostavil se i Staník, který do procesu vnesl dost cenných poznámek, neboť sám fotí, a Sebo to celé jistil na své statice. Nejprve Staník cestu připravil pro průstup modelky, Sebo vyjumaroval do stěny a Veronika bravurně vzlínala k jeskyni. Ideální světlo a zalesněný protisvah v pozadí slibují dobré záběry. Poté na nás ještě Staník seslal kamennou lavinu komínem a několik historek z jeho žlebského mládí a mohla začít dlouhá cesta ke slaňáku a zpět na silnici, kde nám Veronika prostřela skvostnou studenou večeři.



5 comments:

Anonymous said...

Děkuju všem zúčastněným za krásný výlet! Připadala jsem si fakt jak hvězda, trochu mi to stouplo do hlavy...
Ver

Anonymous said...

Srdce manažera plesá, uspokojené modelky náš cíl:-). Spíše my děkujem, žes to tak skvěle zvládla!
Pokac

Lucka said...

Ta cesta vypadá opravdu stejně úletově jako jsi ji popisoval Poku! Nemohu věřit že tu existuje něco tak funky :)

Anonymous said...

Jak se tak koukám na tu poslední fotku...možná je škoda, že jsme přecejen nenafotili výlez z jeskyňky, protože ten je právě dost funky :)
Ver

Anonymous said...

hlavne je skoda, ze nam unikkl ten Bergheil...druhy letosni prustup dle knizky...skoda
pokac