Koloušek a její zážitky aneb S Mrndou ve Francii (skoro celý měsíc)

Jak jistě víte, Mrnda strávil několik týdnů ve Francii s Kolouší familií. Zřejmě mu to docela prospělo, neboť hned po návratu konečně vylezl Předstartovní ve Sloupu. Úspěchy ale nikoho nezajímají, naopak zvědavost, proč zas nevylezl 7a na OS, hlodá...bohužel, Koloušek se projevila jako taktní partnerka a neprozradila nic z jeho mizérie...takže jdeme na to....budem ale muset Mrndu vytáhnout na pánský trip, ať něco vyleze...


Mrnda se olizuje nad snadnou klasou ve Francii


Pokáč mě požádal, jestli bych nevytvořila nějaký popisek, jak to tam probíhalo……tak jsem to zkusila takto v bodech:


1. Byly to překrásné tři a půl týdny plné lezení po božích skalách, kultury, přírody a kávičky.


2. Nejdůležitější bylo samože lezení. Jak taky jinak, když jedete s lezeckým maniakem:-). Na přiložené fotce lze spatřit Mrndislávka, jak vypadal při pobíhání pod stěnama vždy, když jsme dorazili do nějaké nové oblasti. Ručičky se mu jen třepou do lezení:-))).


3. Ještě před prázdninami jsem od něj dostala skvělý dárek-houpací síť. Sice jsme si přála knížku, ale ta bude muset počkat až do narozenin, hamaka je potřeba už na léto. Byl moc hodnej a vždy mi ji někam pověsil.


4. Bohužel je to trošku trubka, nedává si pozor na svoje věci a nechal si zmoknout foťák. Takže fotky od něj máme jen z prvních pěti dní. To už ale stačil nafotit plno uměleckých fotek, jako například následující. Poznáte, co to je?


Houba:-).

Ale je to škoda, fotí moc pěkně….


5. Vylezl spoustu těžkých cest, jakby ne, když si umí ve stěně najít odpočívací místečka….

6. Teď jedna vtipná příhoda. Nechtěně jsme se zúčastnili jedněch městských oslav. Spousta stánků, lidí, frmol na ulici a na podiu měly představení polonahé sličné Francouzsky, Mrnda měl oči navrch hlavy…:-).


7. Nejvíc se nám líbilo asi v Tarnu a to taky díky parádnímu koupání v řece, kde se nesměli koupat psi, protože tam byli nějací paraziti a psi by umřeli, my jsme to naštěstí přežili.


8. Mrndislávek se při lezení nesmírně snažil a tuhle cestu nevylezl jen díky tomu, že je malej. Jak je vidět na fotce, vždy dolezl až k řetězu a necvaknul ho, protože nedoskočil do toho velkýho bílýho madla.


9. A já jsem ho při opakovaných pokusech jistila vždy s úsměvem:-))).



10. A Mrnda i nakupoval! Byl nucen koupit si kraťásky, protože svoje oblíbený si roztrhnul až po rozkrok. A na hrabacím trhu si koupil krásnej obleček, ve kterým se vám jistě někdy ukáže:-))moc mu sluší…



11. Byla i kultura, návštěva městeček a kavárniček. Největší problém bylo dát si presso s mlékem. Slovo „milk“ se do Francie ještě nedostalo, ale časem jsem pochopila, že mám říct „kafe o lé“ a něco takového dostanu. Taky jsme navštívili jeskyni s překrásnýma krápníkama a pozorovali vystoupení šikovného hadího muže ve městě Carcassone.



12. Po večerech byla mega zima, tak jsme dělali oheň v krbíku v kempu u Tarnu a opíkali v něm grilovací párečky a každý večer si nacpávali bříška..



13. Jo a ještě jsme se byli podívat na takových roztomilých skalních hříbečkách.

A v národním parku Kamark (takto se to asi nepíše) jsme byli na corridě a pozorovali různá zvířátka v lagunách.


Byl to moc krásný pestrý výlet a vůbec jsem nechtěla jet domů, do auta mě museli nacpat násilím.

Nějaký další fotky jsou myslím na lezbě.

K.

12 comments:

Anonymous said...

mrndislávek?? to ste se tolik přežírali těch slávek, nebo to máte z těch hlemýžďů??? asu

Anonymous said...

ťuti muti ňu ňu ňu... kurva Mrndo, takhle nic nevylezeš
S.

Anonymous said...

Takový hovna: "Honzík byl malinkej a proto to nevylezl..." Mrnda je kostra z čápa a né žádnej špunt, takže povídali že mu hráli.

PS: Jinak Honzíka velice obdivuju jako fotografa, inu kdo umí ten umí.č

Anonymous said...

no vylet asi krasnej,ale abys neco vylezl,tak bys potreboval za prdeli spis Stracenu
janis

Anonymous said...

hele, náhodou s váma všema šontákama z krasu trénoval Předstartovní, ale nakonec ju vylezl se mnou.....ale Stračena je prej hodně přísnej, to jsem poslouchala ted celých 14 dní na výletě v Labáku)))
díky Poky a kamarádi Kotěboři, byl to krásný výletek.
Kolouch

Anonymous said...

Doufejme, že hlavní Kotěboř dodá dneska fota a report z tohoto dvoutýdenního výletu:-). Kolouška je nutno pochválit, jak to s nama pěkně vydržela:-)
Pok

Anonymous said...

Stračenovu Zlobu na vás !!
trampik

Anonymous said...

Predstartovni je potreba vylezt s Vilibaldem,jinak neni vylezena

Anonymous said...

Kolouchůůů, to nejsou "skalní hříbečky", ale "zemní pyramidy"! Nezvětralo jen to co je pod šutrem položeným na povrchu:))No nic to jen tak pro doplnění, ať furt jen nedrbete mrndu:)
Leošák

Anonymous said...

Koukám, že už to někdo napsal za mě:-) Willhem

Anonymous said...

A kluky je taky nutno pochválit.A to za pomoc při záchraně po pádu z Admirála. Přeji dotyčnému lezčíkovi brzké uzdravení a rychlý navrat k lezení.
stračena

Pøk said...

Zdenál je silnej býk. Má "jenom" zlomené tři žebra, propíchlou a pohmožděnou plíci a otřes mozku, ale už v neděli chtěl jít na reverz domů:-).
Tak snad se brzo dá do kupy...a Kotěboř snad zítra dodá report z výletu...