Tour de Hnus

Lezci využívají přívětivý listopad co to dá. Podmínky jsou ideální nejen pro těžké cesty, ale i pro ty hnusákové. Páteční Rudice se nacházejí v obležení ambiciózních. Cíle jsou různé.
S Asuem se rozhodujeme zasvětit 2 dny hnusákům. Uzávěrka se blíží...Poslední pomník mě trápí již dost dlouho, nakonec se osvědčuje má oblíbená strategie nasázet co nejvíce pokusů v co nejkratším čase, aspoň pobavím přítomné... přesun na 11. přikázání. Neskutečný kentus, taktak cvaknu první jištění a balím to. Je to Vlkova perla, pouze sikované chyty, velmi nepřátelské pro prsty. Asu se pokouší taktéž marně, zanecháváme tedy preso v prvním jištění a mizíme Nad propadání. Staré varhany od majstra Kolomajzny jsou opravdovou lahůdkou. Mezi netopýry, ve vlhké tmě, pouze po erárních smyčkách, rozpory, stropové spáry a top sestupem na zem. Totálně na křeč to nakonec dolezu, špinavý až za ušima. Úžasná cesta! Další výzvou je Žanda slap - sólo nad propadáním, "kultovní" kousek. Bohužel zjišťujeme, že to je fakt lezitelné, nahážeme pod skálu 3 bouldermatky a po chvíli koncentrace a řevu "Zpiczak" oba dáváme. Nechceme totiž vyplavat až u Býčíny. Jsem štastný, tohle jsem nečekal. Pak ještě zjišťujeme, že někdo ukradl expresku z 11. přikázání (tohle fakt nechápu!) a hurá na tlačenku.

Zpizcak - postava z jesenických mýtů a bájí, či místní obdoba Aba

Sobotní den - další atak, tentokráte do Žlebů. Začínáme na Koňovi, dvoudélkovou Alpskou probíháme celkem v klidu, jen to nechce nahoře neuhnout do komína, to si to pak docela "zpříjemníte", pocity jak na písku.

odlez od štandu Alpské

najdi svého Asua

Rychlý přesun na Rorejsi, Starý kozel Asuovi nedělá problémy, já se do něj raději nepouštím.

najdi svého Asua

Přebíháme do Suchého žlebu, pod Saxinu na Neznámou, kterou se autoři ani neodvážili uvést do průvodce, tak krásná cesta to je. Poté, co pozoruju Asua, se rozhoduju, že tohle taky musím zkusit. Pouze prvních 8 metrů lezete po skále, pak následuje lezení za 5 v lese. Pětkové kroky typu "na bekend do kořene, tam je dvojprstovka a křížem do stromku". Když dojdou stromky, je nutné hrabat po lokty v hlíně a listí a vytvářet postup. Ruce jako motyky, skálu 20 metrů nepotkáte, pokud nějakou nevyhrabete. Neskutečné.

najdi svého Asua

A na závěr Za zrcadlo, kde čeká avizovaný Petříčkův přídavek, Odyssea...lahůdka od Zdenála. Zjišťování programu a čištění zabírá hodinu (15 metrů). Vyklube se z toho velmi zajímavá túra na horní hranici osmého stupně, se spoustou zajímavých kroků, které gradují pod slaňákem. Zvládáme pouze TR s odsedem...ale víme jak na to, a to je "důležité". Pak ještě Pravý kout na Kateřinském prstu s čelovkou na dolez a 2 dny podivných cest, kdy každá mne připravila zajímavé zážitky, jsou u konce. Kras je pestrý, Asu míří na schůzi VHS (přednáška na téma "Žanda slap - dnes i zítra") já domů a s lítostí míjíme žlebské skály, které podzim odhalil a kde se nemůže lézt.

Odyssea vede tím vhloubením uprostřed

Tak ať se daří v čemkoliv, co vás baví...

12 comments:

Anonymous said...

na těch fotách to vypadá hůř, než v realitě!...
rozhodně zajímavé dva dny, to Poku dík! a myslím, že až zvládneš hnus maturitu, tak nebudeš mít s hlavou takové problémy, jako třeba Jen....
jinak Žandu sem nakonec nemoh prezentovat, pač byla špatná konstalace zvězd!
lezení čest! a.

Anonymous said...

Sereš se do mě, že mám problémy s hlavou, jo? Frajere Jesenickej. Nulo libová.

Anonymous said...

do sebe !!!! do sebe !!!! pokac nema jen problem s hlavou , ale i s chlastem !

Anonymous said...

tady je to ostrý

Anonymous said...

Moderní je fetovat! Willhem

Anonymous said...

každý má problém s hlavou, akorát někdo míň a někdo víc....dyby se se mnou nechtěl třeba bavit Stračatel, tak su si jistý, že budu mít s hlavou sakra problém...večírkum, Žanda slapu kombinovanému s veselou krabičkou a acidem čest! asu

Mrnda said...

A co se VŽDY podepisovat??!! Ať to tu nemáme jak na Lezci....

Anonymous said...

Dejte si přes držku, ať je nějaká zábava :))))

Anonymous said...

Oddejme se meditačním cvičením, čuráci
Pok

Anonymous said...

Kdo zmlátí Pokáče bude vítěz meditace !!!

tah-sha-tunga said...

Doma ma učili, že starých ľudí si mám vážiť a nepatrí sa im ubližovať.

Anonymous said...

:))
Leošák