Momentky z Krasu

Tip na prázdninový balíček zábavných túr z tohoto týdne.

Ideální způsob, jak si zapsat přelez tří cest jedním vrzem představuje triocesta v Buči - Boulder Gojka Mitiče, Několik roků a Jeden rok. Vlastně stačí vylézt nástup Jedním rokem, což je trochu těžký boulder od Weissera, a jelikož nástupy sousedících cest jsou mnohem lehčí, aby se posléze všechny spojily a prověřily sedmičkovou vytrvalost, tak pokud to zřetězíte, tak si podle Petříčka vlastně můžete zapsat vše...ten den jsme se také dozvěděli, že pokud v cestě bereš jiné chyty, než jaké jsi viděl brát spolulezce, tak se jedná o jasný OS...

ale já radím zkusit i originál Několik roků, neboť ten nabízí lehký, ale pěkný traverz přes hnízdo. Zde leze Šárka
Ve Sloupu ve skalním hovnochrámu mezi Indií a Evropou se nachází několik lahůdek, které se neroztečou ani v parných dnech. Paranoimii jsme zde již kdysi propagovali, tak postoupíme o level výše a vrhneme se na sousední Miniexpanzi. Kdo si chce vylézt lehčí 9- od Adámka, tak zde má ideální příležitost. Vůbec to tak nevypadá, ale je to překvapivě krásná a vytrvalostní linka...A dorazit se můžete v protější Myší díře, to je opravdová lahůdka!
Vlevo Mýší díra, rovně Paranoimia a vpravo Miniexpanze

Nástup Miniexpenze komínem v podání Bernyho


a začíná lezení...a boj s nátekem
rodinná momentka ze Sloupu

2 comments:

Anonymous said...

Malá toponymická oprava. Stěna se jmenuje podle jeskyně, V Bučí (velké V, B a dlouhé í). To podle bukových keřů -- bučí, podobně jako dubové keře jsou doubí -- které tam rostou nebo alespon kdysi rostly.
Název nemá nic společného s Butch Cassidy and Sundance Kid. Taktéž ne s bučením, jakožto slovesným projevem českých, kanadských a všech ostatních politiků a vládních činitelů.
Búúúúúúú, Celda :-))

Anonymous said...

Diky za momentku, chobote!
Petrajz