Víkend

V rámci přípravy na výjezd za bílým francouzským vápnem a červeným vínem jsme se šli na takové podívat. Sirotčí hrádek a Klentnická skála jsou pro lezení zavřené, což je škoda, neb těch pár spár a stěn by stálo za hřích. Staré skoby a kroužky jsou tak již jen pro ozdobu...

Jak píše Sitařův průvodce: výstupy stěnami jsou vesměs krajně obtížné. Skobování cest není úplné, neboť skály jsou cvičným terénem pro vrcholné lezce a pro cvičení ve skobovací technice.

Sirotčí hrádek
Klentnická skála - lákavá spára

Klentnická skála
Klentnická skála v Sitařově průvodci

nedělní Stránská

7 comments:

Mrnda said...

Na Stránské rušno koukám...
Jeď vyzkoušet nové bouldrové výzvy do Rudice!!!:)

Pøk said...

udelej nacrtek a popisky a dej to sem!

Anonymous said...

Tak hlavně aby to v té Krutici nikomu nevadilo, lulane... Willhem

Mrnda said...

Popisky sou na lezci...staci to...priste jak tam budu tak udelam maly sipky fixkou...zatim je to jen magem...jesi to zustalo...
dyztak ti to napisu do mailu nebo ukazu jak se tam potkame...nic slozityho

Pøk said...

Geologicke okenko od Celofana:
"fotka Klentnické nádherně zobrazuje přesmyk nadlozžního, relativně masívního bradla přes brekciovou zonu a více drcené a porozní vápence v podložzí"

Anonymous said...

Márnice pevná jako klec, a tam na prkně -- fotonec!
Doufám, že ještě mnohá léta ne, ale pro osvěžení diskuze dodávám: máte-li zájem, mrkněte se na www.byciskala.cz. Články, English summaries...etc. Tam najdete anglický souhrn práce Gregor, Pipal, Pokorný, Historie a vývoj horolezectví v Moravském krasu, otištěné ve Sborníku Muzea Blansko 2012. Summary, které bylo součástí originálního manuskriptu, Sborník neotisknul.
Ti více stateční mohou nahlédnout, na témže webu, na článek Prezidentův jeskynář. Je tam pár vět o Stránské skále a Pálavě pro -- well, nechte se překvapit!
C. :o))

Anonymous said...

Takhle nějakej článek novej, to by bylo... Willhem