Ahoj Sbohem sedmikrásky

Vážené fanynky a fanoušci tohoto blogu a zejména Krasu,

mnohokrát zde v komentářích zaznělo, že bychom měli vydat knihu. Dlouho jsem se tohoto úkolu obával, přece jen historie lezení v Krasu představuje velké téma. Ale člověk by měl alespoň zkusit udělat to, po čem ve skrytu duše touží. A tak přes dva roky ladíme s Asuem, za přispění Feryho a Pawla, rukopis a naše práce se nyní ocitla u konce. Text převzal grafik Krá a z výsledku jsem nadšen. 

náhled kapitoly "Kde se vzalo Idaho"
Sbohem sedmikrásky, jak jsme naše dílo nazvali, nejsou typickou lezeckou knihou plnou čísel a obtížností. Snažili jsme se vystopovat příběh vztahu člověka-lezce a Krasu již od středověku. Tento příběh jsme prolnuli s rozhovory, které jsme více jak čtyři roky vedli s krasovými legendami. Alča vyrobila koláže jednotlivých krasových oblastí a mapu Krasu. Několik skvělých fotografů nám poskytlo své fota. Vybrali jsme vhodné básně k oživení textu. Nebudu zde zmiňovat všechny, kteří nám pomohli, budou uvedeni v knize...těch lidí je opravdu hodně.

A výsledek? 220 stran formátu 210x210mm, obsahujících kromě textu 150 menších fotek a náčrtů a 30 celostránkových barevných fotografií. Jmenný rejstřík má 130 jmen. 

Obsah Sedmikrásek
Zbývá poslední krok - nevím zda nejtěžší, jdeme do toho na OS - ale je nutné Sedmikrásky vytisknout a dostat k zájemcům. A k tomu potřebujeme vás...

Vzhledem k tomu, že nechci mít uvnitř žádné reklamy a netoužím po tom, aby byla kniha k dostání všude možně, zvolili jsme následující způsob vydání:

Využili jsme služeb portálu Hithit, kde jsme vytvořili projekt a máme 45 dní na to, získat částku potřebnou pro vydání knihy. To znamená, že do 25.2. máte jedinečnou příležitost podpořit vydání Sedmikrásek tím, že navštívíte následující odkaz a zvolíte si výši příspěvku, což určí i způsob vaší odměny.



Vzhledem k tomu, že Sedmikrásky budou kromě objednání přes Hithit k dostání pouze na křtu a v omezeném množstí na Horokupectví Montany a počet výtisků nebude velký, doporučil bych všem zájemcům brzké objednání. Tento způsob distribuce nám zároveň zjistí zájem o knihu a budeme vědět, kolik kusů přesně vytisknout. Pokud se potřebná částka nevybere, peníze budou všem automaticky poslány zpět a Sedmikrásky holt seschnou.
jeden z propagačních plakátů (využito titulní strany Montany č.4/95)
Díky všem za podporu! Kdo bude mít chuť, tak řekněte svým známým a příbuzným a všem, koho by tento projekt mohl zajímat.Bude to zajímavých 45 dní a jsem zvědav, jak to dopadne. Každopádně sledujte tento blog i nadále, zejména kvůli informacím týkajících se samotného křestu. 

A ještě časový plán:

  • 12.1. - zahájení objednávek přes Hithit
  • 25.2. - konec objednávek na Hithit
  •   9.3. - odevzdání podkladů tiskárně
  • 27.3. - Sedmikrásky vytištěny
  •   1.4. - křest 
  •   2.4. - rozeslání objednaných knih čtenářům

4 comments:

Anonymous said...

Neboj, neseschnou!
CHC

Anonymous said...

Ahoj muzu dotaz na název knihy? Jak vás to napadlo?

Pøk said...

? Titul jsme vymysleli s Asuem během chladných jeskynních seancí v oblasti Rocca Doria na Sardínii. Padaly tam tenkrát návrhy jako třeba Od Plška až po Sviště, nakonec jsme však vybrali Sbohem sedmikrásky, podle prvovýstupu Jindřicha „Čumpelíka“ Šustra, který udělal roku 1982 v oblasti Nad Salmovkou v Pustém žlebu. Kromě toho, že se nám líbil její poetický název, tak je to také jedna z prvních cest v sedmičkové obtížnosti, která byla udělaná ve stylu volného lezení.

Anonymous said...

no bez vajna, Lisknuta, kompanie a záměru, že nepudem spát dokud to nevymyslíme, by to asi nebylo.... nečekal jsem, že to bude tak náročná a zajímavá zkušenost...
asu