Holštejn

Neděli jsme strávili odháněním komárů v Holštejně. Janis v průběhu dne zkoušel Krucifix (8+/9-), bohužel neúspěšně. Mě tahle lištová boulder cesta vůbec nesedí...Nad Holštejnskou jeskyní jsme "objevili" Maskovanou Juditu, krásný a přejištěný šestkový kout (celý víkend byl tak nějak ve znamení koutů), ve kterém lezec narazí i na prehistorické kousky jištění. Pak ještě pěkná Maria Blizzard (8-), kterou jsem bohužel nedal na OS a na dolez vypečená sedma a fazole...
Dle vyjádření Vlka jsou ty cesty vlevo od Michalovi tyto (takže ta naše poslední cesta byla Čtvrteční spára za 7, což sedí) :
Honzova je jasná, hned vlevo je Vojížděč - začíná hladkou stěnkou, pak je Čtvrteční - přímo nahoru, vlevo od ní začína Discovery, která v polovinš kříží Čtvrteční a jde stále doprava na polici a zněj nahoru pravým vhloubením. Z police v polovině ( vpravo od Čtvrteční )hladkou stěnkou přes jeden borhák ke stejnému slaňáku jako Čtvrteční vede Challanger cca za 7 a když z Discovery odbočíš doleva těsně před tím než se kříží se Čtvrteční a jdeš přes asi dva borháky po malých tak to je Atlantis cca za 7+ ( ale někteří říkali, že jim to přijde těžší ) a poslední cesta úplně vlevo je Sbohem armádo za cca 7-.


Janis, mech a Krucifix před klíčovou pasáží


Pavlínka v Maskované Juditě


Pohled zpod klíčového bodu Judity


Stará skoba se hodí


Zbytky praštandu


Pavlínka a nástup Marie Blizzard


Úvodní pasáž vypečené Čtvrteční spáry


Lístky do Krasu za tento týden

2 comments:

Lucka said...

Nevím jestli jsou bláznivější ty hromady lístků a nebo plácání se v zapoceném fritu...

Anonymous said...

co myslíš? :-) Pokac