Good Bye Stračeno

Stračena odlétá za velkou louži a tak jsme vyrazili na poslední krasové lezení s cílem prostoupit Rorejsi v Masivu Berana a Rorejsů, 100 metrů dlouho klasiku, která byla nyní nově přejištěna, takže nabízí docela pohodový lezecký zážitek, který si lze samozřejmě různě „okořenit“J. Počasí naprosto luxusní, plech a lezení v tričku. První délka je fajn dekadentní lokrový pilířek a vede na pohodlný slunečný štand. Nad vámi už jenom masa vápence. Následuje krásný traverz a klíčový výlez přes bříško k jeskyňce se stěnovou knížkou. Třetí délka je perfektní koutek a čtvrtou nedoporučuju lézt – nezajistitelné lokroviště do trav.
No a slanění…kdybychom to co dnes prováděli v horách, tak tam asi visíme dodnes. Napřed nám lano nešlo stáhnout ze stromu, takže znovu na vršek, nové slanění z menšího stromu, pak slaňovací traverz k prvnímu štandu, při stahování lana zapomenut uzel a to znamená další lezení. Nejprve zkouším lézt někudy přímo k lanu, cca 15 metrů traverz s pochybným jištěním, nedávám poslední 2 metry, takže zpět a lézt znovu tu druhou krásnou délku nahoru i dolů….no pěkně jsme si zablbli. Na dolezení jsme si dali ještě dvakrát první délku Kouřilky, jedné z top cest v sedmém stupni. Nově přejištěná, naprosto nádherná 20 metrová lahůdka s jedním těžkým místem…a naprosto ukojeni odjeli zpět do víru malovelkoměsta.

Tož Stačeno, take care in Canada and give Žanda slap to every cute japanese girl you meet there!
Rorejsi:

Nástup

Nad prvním štandem
Výhled z prvního štandu

Klíčové místo


Klíčové místo

3. délka


Poslední těžký krok


Borci pod nama


A ještě 2x poslední těžký krok - výlez do 4. délky


2 comments:

Anonymous said...

jj, je to zeme extremu a je to nekdy tak absurdni, ze to nema ani cenu popisovat, jinak japonky jak dobre, tak spatne... extremy jsou tu proste vsude, lezeni jen boulder - zatim :( mimochodem co je to za bouraka na te predposledni fotce :)
thomaska

Anonymous said...

Cus, zdravim do Japonska. Asi myslis spise predpredposledni....tak to ti nevim kdo je...bylo tam docela dost lidi v sobotu - posledni krasny den zrejme a lezlo se tam o sto sest.
Pokac