Pálava

Víkend jsme využili k přelézání znovu povolených skal na Pálavě - okolí Trůnu a Vzývajícího. A dojmy si přivážíme veskrze pozitivní. Pokud vám nevadí staré skoby, občas lokr či zeleň a silný vítr, tak budete nadšeni. Objevil se zde i Haveláč, který zde kdysi v prehistorii lezl poprvé na prvním konci lana a taktéž všudypřítomný Asu.

Skupina věží okolo Vzývajícího

Menší skalky nabízí rozmanité lezení od stěnového, dírkového, spárového, plotnového a dokonce i sportovního. Jsou zde i takové drobné radosti jako přepad na Maturitě, boulder Abeceda či spára Malý Bavorák. K nejhezčím cestám patří Malý, Velký a Super Věšák.

ASUv Supervěšáku (cca 8-)

Skupina skal okolo Trůnu

Trůn nabízí vícedélkové lezení, bohužel díky zeleni je kvalita mnoha cest nižší. Ale každopádně stojí za to si na něj vylézt. My na doporučení Haveláče zkusili Čokoládu (klas. III) a byli nadšeni - na trojku parádní lezení, dokonce se šikl i sedmička friend.

Od svahu je vrchol Trůnu snadno přístupný z travnaté plošiny, která odděluje Trůn od skupiny tří věží: Hlavní věže, Severní věže a Urbanovy věže. Zde jsem našli odpolední azyl v závětří a na slunci si užívali cesty na Hlavní věži.

Haveláč dolézá na vrchol Trůnu Čokoládou

Asu v cestě Superrempl (cca 6+) na Hlavní věž

Katka tamtéž

Nástup do cesty Kuchařova (cca 6+/7-) na Hlavní věž , leze Asu

a já

a Katka

11 comments:

Anonymous said...

ještě zkusit tři, čtyři klasiky a ty hudečkoviny a pak zas hurá na Questy na Martince!!! asu

Mrnda said...

Poku kdy je repete?? Kolouch je nadržený na Katku a na burčák....=)

Anonymous said...

1. týden v říjnu
mára

Anonymous said...

to fotíme v Macoše poslední fotku na kalendář
Pok

Anonymous said...

Pan manažer je vytížen. Co se mě týká (jestli je na mě teda Kolouch ještě furt nadrženej:)) ), tak já můžu asi 20. září a pak 28. září a pak asi až 10-11. října. Co na to pan manažer, hm?
Katka

Pøk said...

Mrndo, musíme jet spolu, ať se baby spolu vyřádí a my se budem v klidu venovat sportovnim cestam na Obrim kamenu...co se tyce terminu, tak ja muzu na cely vikend toho 10-11. rijna. A meli bysme absolvovat vikend v kuse, at se baby muzou spolecne opit a my budem v klidu diskutovat nad lezenim.
Pok

Mrnda said...

=) 10.-11. proč ne....holky se opijou a budou si něco roztomile žbleptat (čti: drbat), no a my si pěkně zalezem....Musíš mi ukázat ty cesty od Hudečka.....jaktože jste je nelezli???
Nechť datum potvrdí Kolouch a je hotovo...

Anonymous said...

Hudečka jsme prostě nestihli, zdrželi jsme se trochu při takovém přepadu na Maturitě:-)). Ne, je tam toho tolik, že nevíš co dřív...takže Hudeček příště.
Pok

Anonymous said...

Dobrý lezecký partner má odhadnout schopnosti svého slabšího společníka!
Katka

Anonymous said...

Každý partner si občas vybere slabší chvilku...
Pok

Mrnda said...

=)))