Grafická příprava

Druhá fáze přípravy kalendáře je v plném proudu. Martin odhodil komerční zakázky tak jako vícestupňová raketa odhazuje prázdné nádrže a vrhl se naplno do přípravy grafické podoby kalendáře (jeho práce můžete omrknout na www.kotan.cz). A jeho návrhy vypadají perfektně! Máte se na co těšit!!!

Podívejme se trochu pod pokličku jeho náročné práce:

Prvotním úkolem byl výběr dvanácti fotografií...vybrat z cca 600 fotek 12 nejlepších a navzájem k sobě ladících obrázků je poměrně náročný úkol. Vkus je různý a tak jsme byli svědky lítých bojů o jednotlivé modelky. Pokud se do toho zamotaly ještě požadavky některých modelek na nepublikování určitých fotografií...no prostě hlava z toho šla kolem...


Výběr písma je nesmírně delikátní záležitostí...typograf musí vybalancovat to, aby finální písmo symbolizovalo žlebské klima, určitou lezeckou dekadenci a zároveň začátek 21. století a také to, že modelky - lezkyně vnášejí do žlebů slunce a teplo ženských doteků...no prostě ideální práce pro dnešní superpočítače...


Podoba titulní a vnitřní strany je úkolem, k jehož zvládnutí je zapotřebí nesmírný cit. Jelikož jsme kluci citliví, výsledek bude harmonický a ponese se ve stylu slunečném...


Přiřazení jednotlivých dívek k měsícům je záležitostí velice delikátní. Tato náročná operace proběhla ve sterilním prostředí podzemních laboratoří. Výsledek je dokonalé souznění dívky, fotografie a charakteristik vybraného měsíce tak, aby celek vyzařoval pozitivní chvění do místnosti, ve které bude kalendář zavěšen a lezec či lezkyně tak mohla čerpat sílu k dalším přelezům či k meditaci nad krokovými variacemi ve svých projektech.


no a pro odlehčení atmosféru si pusťte třeba tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=kKO9h-gG4Qg

13 comments:

Anonymous said...

tebe by si měli politici sebrat do kampaně a zcela určitě by vyhráli!
asu

Pøk said...

mrdat politiky do zadku!

Anonymous said...

to seš skromnej člověk, já bych si vzal z těch jejích mastných kapes větší krajíc!
asu

Anonymous said...

Tyyy jo, jiz chvili zde v praci, Asu, dumam, jak si chces brat vetsi krajic mrdani do zadku a nemuzu tomu prijit na kloub. Asi kulturni rozdily mezi Polskem a civilizaci.
Petricek

Anonymous said...

tak ještě chvili přemyšlej, větší krajíc sice jo, ale ne toho co by stačilo pokovi...asu

Anonymous said...

ty voe petříčku ty jsi pracovně velice vytížen koukám!! Už ti schválili to tvoje peklo nebo jak? A zavítáš zítra pozdravit MGdičku?
mára

Anonymous said...

Ahoj - včera jsem byl na freetu a ví o tom celý Brno nikam nejdu.. nejsem dost slunečnej na takovou práci
Kóma

Anonymous said...

Komo, nebud kokot! Pocitam s tebou! Musi to delat nekdo, kdo u toho byl a vi vo co go a je schopen zaujmout na verejnosti - a to ses cely ty!!!!
pok

Anonymous said...

Jasan, Komo neser, ber to tak, ze prijde tvych 5 minut slavy a radne si je vychutnej!

Anonymous said...

Fotone, je-li to tak, že o tom ví celé Brno a všichni dojdou, co když se na mě nedostane? Máš to nějak ošéfované? Nebudeš dělat pořadník? Nebo jsou mé obavy liché a kusů (kalendáře) bude dostatek?
ThomasKa

Anonymous said...

Nebude jich dost, já je všechny vykoupím!!

Anonymous said...

Hm... už se těším, jak si lidi dají přes držku a poperou se o poslední kus kalendáře.

Anonymous said...

bude vytisteno 300 - 400 kusu!! Na krest ocekavam kolem 80 lidi...takze na kazdeho zbude:-)
pok