Poloviční Hnusák


No, tak jsem se dnes ocitl po dlouhé době na Hřebenáči, což je ideální lokalita pro sběr hnusáků. Jako padesátého Hnusáka jsem si dal cestu Nová přímo, no ten nástup, to je fakt šestka jak cyp:-). No a Rudí Khmérové, taky moc pěkná cesta...takže můžu dle pravidel po 50. úlovku přidat 2 další cesty do seznamu Hnusáků...při listování průvodcem mě zaujal Traverz kolem okolo Hřebenáče, VA2 od Hýska a Pavelky - to se to leze jak to pustí a na rozích Hřebenáče se štanduje???

Aktualizace: No, takže démon ASU už to vylezl a popisuje to takto:
Nástup normálkou asi do půlky stěny a traverz více méně po výrazných policích všemi stěnami opět do normálky, pův. VA2, 2-3 hodiny, 4-5 délek, 1. možný štand v Západní, 2. štand na polici v Cime, 3. štand na polici v Ditě, 4. štand v Tučipově nýtu a poslední délka ve slaňáku normálky...(délky - 7-,6-,8-,6+,4+)

A druhou volbou je cesta od oblíbence Žandy s pěkným názvem Život je zlý sen za 8+/9- na Kateřinském prstu...tak good luck Hnusáci:-)

17 comments:

Anonymous said...

chválím výběr a gratulace!
mára

Mrnda said...

Buď veleben velký hnusák Petr "Slunce" Pokča....

Anonymous said...

Však ASU včera po tom traverzu říkal něco o tom, že to dal na čtyři délky a ruce prý má jak po dvaceti v horách, někteří jsou fakt trošku úchylní, jinak pokud tu cestu od Žandy na Kateřiňáku vyčistíte, nebudu se zlobit:-).Vlk

Anonymous said...

Asu je fakt nadšenec:-). Už se na to taky těším.
Pok

Anonymous said...

jojo výjiměčně dam tomu Šedivákovi za pravdu...a vzhledem k přesažení 50tky, připojuji dva humusy - Cesta přátel ve sloupu (ale pouze volně! + další podmínky, jako lezení po 4 hodině a zabezpečení bezpečnosti podcházejících) a další nechávam na výber - bud Holubí dům, nebo salve walley....což?
asu

Mrnda said...

Ach jo....ASU to je humr výběr!!!

Anonymous said...

AAA, koukám že přituhuje:)
A ten hulubí dům chceš taky volně? :))
mára

Anonymous said...

salve nebo holubí dům můžeš i volně, ale bude stačit háknout, jinak věřím, že sou to hákůvky reálné, abychom si nekladli nerál. cíle....asu

Anonymous said...

ja neumim hakovat:-)
Pok

Anonymous said...

hakovani je opruz :)

Anonymous said...

no koukám, že to není soutěž pro tvrďáky.....ale budu teda hodný a dám na Viléma, čímž snad potěším nehákovače a hlavně kolečkáře...tedy druhý humus Zdenina na Evropu...a zbytek se povině naučí do příště hákovat!!
asu

Anonymous said...

Není ale Cesta Kamaradů nějako ofiko zakázaná?
mára

Anonymous said...

viz podmínky nahoře, lezení po 4té odpo a zajištění bezpačnosti podcházejících...vis snad vlk...asu

Anonymous said...

vic ne vis..

Anonymous said...

Řeknu to takto, lezení nám nad jeskyní zakázala, byť ústně, vedoucí jeskyní paní Jedličková a od té doby ho nikdo nezrušil, díky tomu zákazu Pólo několik let nemohl zkoušet Pohádkové sny, se změnou vedoucí jeskyně přišla i jakási obleva, kdy se dá vpravo lézt po ukončení provozu jeskyní což je v létě okolo 16-17hod. Nad jeskyní se v podstatě neleze dál, protože jde především o bezpečnost lidí pod lezci, znám případ, kdy tam ornitolog monitorující hnízdící poštolky hodil kámen vedle kočárku s dítětem. Takže jednak nelze uvažovat s lezením do 1.7., protože tam hnízdí poštolky a pokud by to někdo chtěl zkusit později, tak si s určitostí musí zajistit dole člověka, který nepustí návštěvníky pod lezce, v případě úrazu si koledujeme o dokonalý zákaz v celém sektoru. Navíc tam nebude prováděna žádná výměna jištění, s tím je nutno počítat.

Mrnda said...

Dlaší add on je Schizofrenie a Holubí Vejce=)

Pøk said...

ha, schizofrenie je fajn lehká, aspoň mám další bod bez námahy...ale to Vejce, to je zas kokotina:-)