Banální story

Jede-li lezec v podvečer do Krasu s dívkou, která Kras velmi často nesnáší, avšak občas projeví nečekanou touhu si zde něco vylézt a dokonce se jí to někdy i líbí, je výběr cesty klíčovou podmínkou příjemného času. Naposledy mě takhle slečna K. překvapila v Hyperboree na Jáchymce, ze které byla v rámci možností nadšená.

Jáchymka mezi válkami (www.byciskala.cz)

Jako nejvhodnější oblast pro takové fajn lezení se podle mého nabízí zejména Krkavčí skála...dostatek vícedélkových, poměrně snadných a vděčných cest s výlezem na vrcholovou loučku, zapadající slunce nad Josefovským údolím...zpětně tedy vlastně nechápu, proč jsem na včerejší lezení s K. zamířil sice do Josefského údolí, ale ne na Krkárnu, nýbrž na Býčínu.


pohoda na vcholu Krkavčí (www.byciskala.cz)

Jaksi mě padla do oka linka s krásným názvem Leontopodium (neboli protěž alpská, 2 délky, původně VI A1, nyní 8-). V autě jsem strašně chytře vysvětloval rozdíl mezi klasifikací technickou a UIAA a argumentoval tím, že cestu sice vůbec neznám, ale to VI A1 znamená, že to bude celé za 6 a pouze jedno místo, určitě perfektně zajištěné skobami, bude trošku těžší:-). No realita byla trochu jinde...i v podvečer do cesty paří slunce, je to převislé a těžké a když jsem se po 30 minutách probojoval k prvnímu štandu, kompletně propocený poté, co jsem většinu cesty lezl tím A1, bylo vše jasné...nutno říct, že slečna K. se fakt snažila, ale dohákovala akorát někam doprostřed první délky a konec....prchli jsme tedy na Krkárnu, aby se vzápětí protrhlo nebe, spustil se liják a my jeli zpět do rozpáleného města...no každopádně to je hodně krásná cesta a až bude chladněji, tak se tam rád znova podívám. Tak co děvčata, která půjde se mnou?
protěž a Matterhorn

3 comments:

Anonymous said...

Měls raději dojít za mnou a za Iljou na Jáchymku, aspoň by bylo veselo a viděl bys jak je snadná Hyperborea:-). Vlk

Mrnda said...

A už máš Vlčáku vylezenou Psychickou Erekci?? Upadl si tam? S něčím....?

Anonymous said...

Tam jsem se zatím nedostal, beru to systematicky zprava doleva, takže někdy příště.:-). Vlk