Výkony - díry v deníčku

Jelikož článků o tom, kdo co vylezl, je poměrně dost, tak jen krátká rekapitaluce krasových cest, které jsem zapytlil za poslední týden. Třeba to bude někoho inspirovat:

Chvění (oficiálně zatím 7, asi spíš 8-)
Docela nová cesta od Vlka na Lidomorně, odklonění od 3. borháku Cedule doprava do pilíře (zasikované chyty) a vzhůru špinavou plotnou, celkem myslím 9 jištění. Schválně vyzkoušejte, kromě krásného lezení v Ceduli se mi to moc nelíbí, zatím 2 pokusy a nevím zda zkusím další.

Pomsta pulčíkům (7+)
Opět Vlk a cesta vlevo od Maskované Judity. Nedostal jsem se od prvního jištění, sváděl bych to na neschopnost, uklouzané stupy, únavu, vedro...asi ještě zkusím.

Orient Expres (8-)
O téhle cestě jsem si říkal, že to bude na pohodu, neboť se napojuje do Hýskova nápadu, který jsem překvapivě vylezl nedávno, takže to nejtěžší už znám...no pro jistotu jsem nedokázal cvaknout druhé jištění...pravda, moc jsem se nesnažil, byla chuť na topinku (a v hospodě došel mezitím chleba!). Zkusím určitě ještě jednou.

Vojížděč mrtvol (asi 8 a více)
Mrdat vojížděče do zadku! Pokusy už ani nepočítám a progres nulový. Asi to oblezu ten boulder...bohužel ještě zkusím.

Leontopodium (8-)
více viz předchozí zápis. na blogu. Určitě zkusím na podzim. Při "lezení" jsem kouknul do jeskyně na projekt od Adama, jsou tam presy a asi to bude nejtěžsí u nás. Vypadá to nepochopitelně. Zapytleno na OS:-)

Napřímení trestu za lásku (8+)
morálovka Nad Holštejnskou jeskyní. Zkusil jsem to na druhém, je to lezitelné, ale nesmí se udělat chyba a není to lehké. Pochybnosti o zdravém rozumu prvovýstupce jsou na místě. Pěkný boulder bohužel s možností pádu na kámen, nevím, zda to zkusím na prvním, vyžaduje to značnou převahu. Buď je tím stylem jištění cesta na hovno, neboť se neleze, nebo naopak má díky tomu své kouzlo. Kam se přiklonit?

Starobrno (8-)
Asi pěkná cesta od Mauglího na Lidomorně, ale nemohu ji najít. Nějakj sem někam prokličkoval a pak slanil. Pěkné slanění přes převis. Chci ještě zkusit.

Souhra náhod (9-)
Lidomorna. Trapně jsem do toho nastoupil na OS a nedolezl pod první. Výmluva - zkusil jsem to na rozlez. Asi pěkná cesta, zkusím asi na TR napřed.


a jak jste na tom vy?

18 comments:

Anonymous said...

Já dobře Poku, až na Leontopodium, které jsem kdysi vylezl jen AF po starých přes originál plotnu a ne vpravo po borhácích jak se to leze dnes, tak mám vše vylezeno a samé pěkné cesty, ještě si přečti, co jsem ti dopsal k tvému povzdechu pod Hyperboreou:-). Jinak dnes jsem se konečně dostal k tomu, abych přelezl poslední své tři projektíky v Buči a mám tam vymalováno:-).Zdar Vlk

Anonymous said...

s tou Hyperboreou nevim, prislo mi to proste nejake tezsi, nez kdyz jsem lezl naposled, ale je fakt, ze jsem byl ted uplne grogy z narovnane Viagry a chtel jsem to jen nacvakat Katce, takze jsem nepodaval 100% vykon:-)
Pok

Anonymous said...

v hyperborei na mě na jaře Jarouš poslal obrovský spoďák, kerý docela rešil závěr, taže je to tam menší....
schválně sem se na vojížděče ptal pawla a říkal, že nástup řešili přímo náskokem do te jamky a to mi příde už pánečku peklo.....jinak přes ten velký chyt o kousek vlevo to kolem té osmy bude. zajímavé, že takhle to původně taky šmelili a přišlo jim to těžší než přímo.....no nevím....vtipné je i vyjádření k původní klase: "dole byl bouldr, kerý neumíme klasifikovat a zbytek je za 6+, taže 6+"
asu

Anonymous said...

aha, ja to furt zkousim jenom s tim naskokem do te jamky a je to peklo...jak to teda mam lezt?
Pok

Anonymous said...

pokud to chceš dle autora, tak jak říkáš s tím náskokem....asu

Anonymous said...

Nástup do Souhry je takový žertovný, napoprvé se do toho moc nechce (bouldermatka pomůže aspoň psychicky), podobné je to s následným překulením do vedlejší stěny. Chleba se láme až výš (tuším mezi 3. a 4.), tam jsou takové divnokroky za spoďáky. Jeden je prý nějaký poulamovaný, tak že to má být těžší..ale jestli 9- to netuším (prý to bývala docela sjízdná 8+).
DavidK

Anonymous said...

...a ještě ke Starobrnu, taky jsem v tom neměl moc jasno, tak jsem se ptal Vlka, viz zde:
http://www.lezec.cz/diskuse.php?key=68121&odk=68121
DavidK

Anonymous said...

Lezl jsem Hyperboreu tak tři týdny zpět a přišlo mi to úplně obtížnostně totožné jak předtím 7. Ale ten krok nahoře může překvapit.čaj

Anonymous said...

Zdar buzny. Zpod Rorejsů sem si odnesl preso, který za popis a čtyři plzně vrátím. Willhem

Mrnda said...

jajda...to je "moje" co u me nechal leontyn...vyridim mu to:)) cerny pasek a karable s asi elox modrym zamkem...nejsem si jistej:)...chudak leon bude muset vyplaznout piva:))

Anonymous said...

nebo může byt moje pokud je žlutá
stračena

Anonymous said...

Vypadá to na ElOSovu. Kdo přihodí přesnější popis? Willhem

Pøk said...

tak to bude urcite ruzova

Anonymous said...

S krajkovanou smyčkou mezi karabinami
m

Anonymous said...

Tak mám další kousek, tentokrát malinko dožluta. Byla v rezatým nejtku v druhé délce HáeRka. Více na: www.podnebi.mk. Willhem

Anonymous said...

dybys vildo ještě náky presa potřeboval, tak adámek ti nějaké nechal na pýčině a něco málo se povaluje v lidomorně.....asu

Anonymous said...

Ty jesenická trubico, za koho mě máš? Něco mě říká, že zájem projeví Stračes... Willhem

Anonymous said...

Tak Stračes se k expresce moc neměl, tak si ju chvílu nechám a pak ju dám zpět. Willhem