Kameňák

Sobotní chuť na venkovní lezení se přetavila v cestu do Chřibů. Dočetli jsme se na pure o Kameňáku, novém šutru kdesi v lomu, navíc Čaj v pátek tvrdil, že to máme jít určitě vyzkoušet...je to starý šizuňk. Slíbil jsem mu report, tak tady to je. 

Tato minioblast (4 bouldery na 1 kameni + asi 1 kámen pro nějakou další realizaci) má čtyři pozitiva. Jedno je subjektivní - už tam nikdy nemusím jet. Druhé je Svišťovo - je to místo, kde zaručeně nikdy nikoho nepotká, takže tam možná jednou zajede, až bude chtít být sám. Zatřetí - je to kousíček od auta, ale to je vlastně jedno. Čtvrté - je to blízko do jiných opravdu boulderových oblastí.
Prostředí - suťový zarostlý svah v bývalém kamenolomu
Dopady - dost na hovno, chce to více bouldermatek
Orientace - severní zima
Krása boulderů - jelikož jsem ani nenazul lezačku, nemůžu hodnotit. ASU zkoušel Artefakt a to vypadalo zajímavě, ale strašné morfo a rozedrané prsty do krve. Na rozlez je tam jakési 5C, které nevypadá  zajímavě, ale výlez do sněhu kluky bavil. Na Královskou hranu (7A) je zapotřebí více chytačů a matek, nutné očistit.


Suma sumárum, co nejrychleji jsme se sbalili a přemístili se na Hřeben, kde probíhal lezecký workshop pod vedením Sviště. Podmínky, lezení a atmosféra parádní.

4 comments:

Anonymous said...

Kam jsme došli, kdo to ví
do prdele, odpoví...
Klesáme, opravdu klesáme když jezdíme třeba jen 10 km od baráku za takovými blbošutry. Copak není ještě nějaké volné místo ve skutečných horách?
Hynek Hrůza

Pøk said...

Místo bude, ale já nejsem horolezec...

Anonymous said...

naopak! s Berným sme se včera shodli, že v takové kose by ani normální horolezec nikam nejel byť jen v rukavkách... a než sedět na preglajce, lepčí se prohánět hvozdy pro nějakou taškařici. je to zaumavá hra.... asu

Anonymous said...

Na hor podmínky nic moc, za to na Kras úplně suprové.Vlk