OS v Krase

motivační plakát od Pavla Kubíka - jarní sezóna v Krase začíná:-)

Pavel Kubík mi poslal fajn mail, který docela výstižně vystihuje problematiku OS v Krase docela výstižně - ...Jak jsi psal o Rudici, ten starší lezec co jim poradil, hádej kdo ???? :-) No samozřejmě!!! Já musel na odpoledne do práce, to jsme se minuli jen o fous. Když oni si první cestu naslaňovali a zkoušeli z vrchu. A to Knoflíkovou válku !!! :-) tak ta má rada zase nebyla tak nesmyslná, co ??? :-) Z velkého hnusu do menšího !!!! :-) Ale ber to jako příklad na to snižování obtížností . Když dojede někdo cizí a zkouší ty naše prásky na OS, to musí být maso. Takových lidí by se měl Vlk optat.To psyché a OS musí být v klase také zahrnuto. Pak se stává, že dojedou lidi, poprvé něco podle průvodce zkusí, velký zklamání a již sem nechtějí jezdit !!!! Znám jich takových z Brna hodně !!

7 comments:

Mrnda said...

Starsi a zkuseni lezci jsou nekdy k nezaplaceni=))) Ale tak jesi si je poslal z Knofliku na Vylov, tak by clovek mozna necekal, ze se jim nebude darit.
Ale snad jeste horsi volba nez Vylov by mohla byt Anarchie nebo Cicha....=)))
Prijde mi, ze to co je napsane v pruvodci spise odpovida RP ci PP prelezovym obtizim a ze moznost OS tam prilis zohlednena neni, ale Kras je Kras a mame ho radi takovy jaky je ne?=)
P.S. Plakat je super!

Anonymous said...

Zohlednit možnost OS v klasifikaci, která je stavěná na PP? Co je to zase za blbost? Každýmu by snad mělo být jasný, že OS či RP je hodnotnější styl. Nebo že by třeba Čína byla OS 9-, RP 8 a PP 7+, co? Willhem

Anonymous said...

já myslím, že os i v karsu žije! ale zohledňovat jej do klasy asi fakt nemá smysl, dyž sou to vesměs výmrdy, keré připraví o dost energy!
asu

Anonymous said...

zohledNóvat Osrajty je určitě kravina. Pak y to vypadalo tak jak říká Vilík.
Hned jak sjem to četl, tak jsem si pod tím zkušenějším starším lzcem představil Pavla :) A taky že joo. Kluci už asi nepřijedou... :))
mára

Anonymous said...

Jaké psyché a OS, o čem to plácáte, bílé fleky na skále, čárky už od sedmiček, tomu chcete říkat OS, leda tak Flash s odřenýma ušima:-).
A koho to zajímá, já když jedu ven, tak beru, že klasa je daná pro RP či PP přelez či jak se říká zřetězení a eventuelní OS či Fl jsou jakýmsi bonusem navíc za to, že mi to zrovna sedlo, myslelo a vyšlo ideálně. No a že je Kras oblast, která je nepřehledná co se chytů a stupů týče, za to nemůžeme jak to u nás narostlo, jen se s tím musíme vyrovnat a kdo se nevyrovná, nechť jezdí jinam, čím méně lezců v Krase, tím líp, zlatá zima:-).Vlk

Anonymous said...

Cizinec není našinec!

Anonymous said...

Asi už s křížkem po funuse, ale přece... Teď už vím, že onen přívětivý lezec, který nám poradil Výlov, se jmenuje Pavel. Takže... Pavel nešel kolem, anóbrž lezl takové věci, na něž my ještě musíme potrénovat a sníst nějakou tu polívčičku. Pročež jsme to nebyli my, kdo zkoušel Knoflíkovou válku na rybu. Ten den jsme postupovali od šestplusky na rozlez dál, a proto se nám sedummínuska jevila jako dobrá volba. S Krasem už nějakou tu zkušenost mám a ač původem přespolní, nepovažuju se za úplného cizince. V Rudici, pravda, jsem byl lézt poprvé, vyjma dávného popolezení na rybu v nějaké pětce. Výlov jsem nakonec ojebal přes preso, ale hodlám se do něj podívat, až doberu antibiotika a odpytlit ho. Chuť jsme si spravili na E55, i když na onsajt taky nepadla, páč mi na oklouhaném stupu ujela noha. Ale to taky napravím po nemoci. A ke Krasu jsem se už prolezl a mám ho rád. Takže já tam jezdit budu, Vlku:-)
Zdraví Zbyněk Bibin