Vosa na bonbónu - nový rudický klenot

Rychlé info od slovutného Leošáka a nové cestě v Rudici ...

Loni v zimě bylo strašně sněhu a v Karsu nuda. Tož jsme se s Petříčkem rozhodli, že něco novýho navrtáme a mě padlo oko na „poslední logický“ směr v Rudici...hranu vlevo vedle Vosího rojení.

Cesta je samo sebou dělaná shora. Než jsme se v těch závějích dostali ke slaňáku z Rojení, byla to celkem sranda připomínající malé tatranské dobrodružství – jištění přes stromek, klouzání po břichu jak na sáňkách a tak dál:) Nicméně podařilo se. Celej loňskej rok jsem měl nějaký vachrlatý prsty, tak nebyla příležitost projekt lézt. Čas uzrál až tuhle sobotu. Cesta padla čtvrtým pokusem. Poprvé ohmatání a vymyšlení. Podruhé ulomení klíčového stupu a změna programu. Potřetí opět ulomení dalšího stupu a další změna programu. Počtvrté vše vydrželo a cestu jsem vyklepal až nahoru.

Navržená klasifikace je 8+/9-, tak se do toho všichni rychle pusťte, ať zjistíme, jestli to sedí a můžu to poslat Vlkovi:). Bližší info o cestě najdete na Lezci.

Leošák

4 comments:

Anonymous said...

uzasna cesta,logicka linie atd. jen ty nytky nejsou moc dotazeny-asu vymontoval 2. pouhou rukou a 3. myslim taky moc nedrzel,tak bacha.
janis
PS: svistovi se libila,tak sem mu navrhl,at to prubne bez odslapu,toz z toho mozna bude nakonec jeste varianta za 10

Anonymous said...

ty nyty sem už 2krat dotahoval na fest. Psal sem petanovi az tam pojede at je treba necim zalepi, fakt nevim co s tim...
Leosák

Anonymous said...

Osazování nýtů není jako kroužit na Kotelně nebo měřit teplotu vody v potoku... Jinak Klingoš pořádá v pátek u Pepka něco jako vítání jara. Tím se chce taky na rok rozloučit s těmi několika málo jakože kamarády, co má a vůbec. Estli to bude jako vloni, tak neváhejte:-) Willhem

Anonymous said...

taže Volání divočiny? a pak zásadní přelezy?
asu