Proč zrovna čtvrtek?


Protože jsme se do horoškoly zapojily ještě v našich středoškolských letech, často jsme musely čelit této a podobným otázkám. Pařit se přeci chodí v pátek a v sobotu!
Proč tedy právě čtvrtek?

Nechtělo se nám věřit, že by snad něco mezi horolezci nemělo hlubší smysl, tak jsme se začaly vyptávat.

Pro někoho to určitě nebude novinka. Nám to však přišlo zajímavé i z toho důvodu, že kořeny této tradice prý sahají až do doby, kdy se lidé lační po horském dobrodružství začali scházet v oddíle VHS.

Nebyla to nuda jako dnes. Smska, mail vše hravě vyřeší....jede se autem a plány se často a neočekávaně mění.
Doba nervózního čekání v domluvenou dobu u telefonní budky, je už dávno pryč. Protože v pátek bylo už na nějaké domlouvání pozdě a vidina možného večírku s přáteli byla lákavá, zvolili si vynalézaví horolezci čtvrteční večer za domlouvací a administrativní.




A v poslední době platí: Jak se poleze v pátek, záleží na p(P)odnebí!

Bára a Kolouch

8 comments:

Anonymous said...

Vidím to úplně živě. To sem ještě chodil do škole a čtvrtky bývaly na Severce s pokračováním dolů na hroznou diskotéku ve sklepě, případně někam jinam. Doma né dřív, než ve 4 a kolikrát se zajížďkou do Ořešína a následující procházkou. A jeden ročník sme měli v pátek na 7 na kreslení učitela - rasa, to bylo... Tady si člověk tak krásně zavzpomíná, díky KoloBáry:-) Willhem

Anonymous said...

Jaký KoloBáry, snad KoloBáby ne? Dneska sem je viděl jak frčí ve vajíčku v serpentinách do Sloupu!:) Škoda, že jsme se minuli, Více lezení a méně ježdění ctěné slečny:).
Leošák

Anonymous said...

Joo, Severku si ještě taky pamatuju, není to tak dávno. Bejvávala to asi stálice co? Pak chvilu Kočka, teď chvilu Podnebí, na který se už taky nadává...
Od kterýho roku vlastně jezdí rozjezdy?
mára

Anonymous said...

Že to říkáš zrovna ty, kterej frčí ve vajíčku v každé druhé cestě v Krase :)
mára

Anonymous said...

Co má kdo proti PodNebí? Birel je všude stejnej, kafe dobrý a s mandličkou. Snad jedině ty mařky tam naučit, co je rukavica a co víc si přát, no ne? Willhem

Mrnda said...

Severka byla kultovní, pamatuju velká setkání napříč generacemi=) Ale obsluha a jídlo tam stálo za prd...Pod Severem mega dekadence!

Anonymous said...

Na Podnebi snad nadává jen Komiš, ne? Akorát by místo Brna mohli točit třeba Svijany:-)
Došlík

Anonymous said...

Tak to pozor!!! na Podnebi jsem nikdy neřekl nic špatného jen práce a chování některých obsluhujících mi příjde prapodivná, ale to se určitě zlepší, že Tome? :-)
Komish