Rudický amfiteátr

Podnikli jsme s Janisem rychlý výpad do Rudic. Z ranní mlhy se vyhouplo slunečné odpoledne, takže jsme si pochvalovali ideální timing. Rudické mikroklima však má jiná pravidla a tak byly skály Nad propadáním úplně a slizce vlhké. Kluci tam zrovna dodělávali cestu Smích biskupů, my jsme si šli zalézt nahoru na palouk. Jelikož tam máme skoro všechny lezitelné cesty přelezené, tak jsme tam jen tak něco lezli a v podvečer sešli zas Nad Propadání, kde jsme přelezli Smích Biskupů, pěknou novou cestu, i když bylo dost mokro a mě to moc nešlo. Zkusil jsem na top rope narovnání Žandy, ale je to dost těžké a bylo hrozně mokro...chtělo by to tam dát jeden borhák.
Je to super, jak z Amfiteátru vznikl zajímavý lezecký sektor, který je pro sedmičkáře dokonalým hřištěm, zvláště v parném létě. Plotny, převislé spáry, sklopené chyty, bouldry, stěnové lezení, sokolíky, dobrý stupeň dekadentnosti. Těžko ale předvídat, zda tam budou lezci (kromě několika krasových magorů) chodit a jestli to celé dřív nebo později nezaroste mechem...

8 comments:

Anonymous said...

DAKADENTNÍ NEZAROSTE PANÁČCI, JINAK 6.11.2008 2. BAD ASS BOULDER SESSION NA TESLE V 18:00- VŠICHNI JSTE TÍMTO ZVÁNÍ, ZALEZE SI KAŽDÝ, POHODA, WEGET, PIVKO, JÍDLO,HUDBA BOULDERY OD NEJLEHČÍCH PO MISTROVSKÉ. POČÍTÁM S VÁMI....ZDRAVÍ ČAJ

Anonymous said...

Je to the best of the best! Dekadence nej...to si nemůže nikdo nechat ujít.....až to bude v průvodovi...lidi se tam jen pohrnou!!!
Kua a boulder session.....přes den máme oddilový fotbalový turnal:(, snad zbude trocha síly a morálu:)
Mrnda

Anonymous said...

uz se tesim do Tesly, doufam ze ze zavodu zas neodjedu v kufru skodovky na Prumyslovku...
pokac

Anonymous said...

včera byla Dekadentní celá mokrá a nahoře se mi zdálo, že začíná chytat nějakou nezdravě zelenou barvu. takže na jaře, protože dřív to hádám lézt nepůjde, si s sebou beru kartáč raději.
jinak BAD ASS BOULDER SESSION rulez, nigga!
janis

Lucka said...

Na parné léto ve stinném amfiteátru už se těším teď ;-)

Ještě že Bad Ass Boulder session je už v dohlednu, tam se těšim úplně nejvíc!!
O místa v kufru vyhlásíme tombolu ;-)

Anonymous said...

Lucko, jestli vylezeš přístí léto Žandovu, tak máš u mě láhev šampusu!
Pokac

Anonymous said...

A ty Pokaču jestli vylezeš dekadentní, tak mám u tebe taky láhev, domluveno?))Čaj

Anonymous said...

EHM, NEVIM JESTLI TO JE ZROVNA PRO ME VYHODNE, ALE JESTLI BY TO mela byt moje prvni devitka v krase, tak bych ti tu lahev aji dal:-)
Pokac