Pánská jízda

Ola, ola. Tak jsme zpět...Šťastní? Asi jo, dovolená byla totiž skvělá. Po příletu do Girony jsme se přesunuli do Barcelony a spěchali na bus do Barbastra. Vysněný spoj ve 4 byl "bohužel" plný a tak jsme odmítnuti přijali hašišovou nabídku od stejně postižené Kristýny. Po dvou hodinách od příletu jsme se váleli v houpací síti, pokuřovali, popíjeli pivko a čekali na další spoj. Ideální začátek výletu. V nočním Barbastru jsme nalezli luxusní hotel Ramirez u výpadovky na Huesco a ráno s nadějí stopovali...aby jsme potupně skončili na autobusovém nádraží...holt David, alias El Pavlín, není žádná blondýna. Ale co by El Sosál chtěl. Nakonec jsme se přeci jenom ocitli v Bierge a odhodláni vyrazili na 18 km pouť do Rodellaru. Naštěstí jsme hned po 1 km stopli dodávku s Petrou, barmankou v rodellarském kempu, a neskončili tak v chřtánech orlosupů...
Přílet do Girony
Barcelona
Pohoda v parku
Spaní v Hotelu
Pokus o stop
Volíme bus
Po ubytování v kempu Mascun jsme ještě stihli prohlídku lezeckých oblastí. Patrové jeskyně ve více poschodích. Převisy, krápníky. Zajímavé. Tím vším protéká v místním kaňonu pramenící říčka Mascun. V okolí vápencová skalní města, hory, opuštěné vesnice, památky starověkého osídlení.
Různé sektory
El Delfin
Alvaro
Stín litrového lahváče
Okolí
Dolmen

Orlosupi

No a od té doby jsme si užívali pouze lezení po všem možném, koupání v řece, popíjení a zábavy s různýma lidma...Lezecké cíle jsme brzo zredukovali na lezení pěkných cest, neboť cesty těžší jak 7b se jevily jako příliš náročné...Potkávali jsme spoustu Brňáků, přijel Stračena a Čajda s Markétama atd. Rytmus dne se ustálil do ranního lezení, pak siestě a koupání a večerního lezení. Občas nás siesta tak zmohla, že z večerního lezení se stalo popíjení místních silných pivních patoků. Popřípadě nás rozhodila oslava Stařenových narozenin. Hodně jsme lozili hlavně s Alvarem alias Almarou, Argentincem z místního baru, a Petrou. No strávit tam pár měsíců, tak se asi rozlezem...

Čajda v cestě Ambrosia (7b+) v sektoru Eliminator

David v krásném koutu De bien nacidos (7a+) v sektoru Egocentrismo

A v Krasové barvě

David v sektoru Cafe Solo leze Café con leche - 7b

Stračena v lehčí pasáži cesty Monica (7b)

A David tamtéž

Pěkná spárka Dimes y diretes (6c) v sektoru Pince Sans Rire

Převislé Egocentrismo a David v onsajtu Pegueno Pablo - 7b

Stále OS


A já v jedné z mnoha krásných cest - Vidal 7a+
A nyní můj nejoblíbenější sektor, nejvzdálenější od kempu, La Surgencia. Obrovský převis s levou stěnou kolmou, ve které se nacházely perly Coko Loco a Leo, obě 7a+ s parametry pískovcových stěn. Leo se rovná soustavě krápníků s kapsami, rozporem a trochou morálu. V Coko Loco si užijete bouldřík v kolmém, dinosauří hřebínek, sokolíkový krápníkout a nádherný morálovější rajbas. S délkou 30 metrů se obě cesty řadí k tomu nejhezčímu, co jsem kdy lezl.


La Surgencia avýtok Mascunu

Čím více v pravo, tím těžší

Pískovcové rozměry

Nádherné cesty


David onsajtuje Coko Loco - mega 7a+
Pítrs se snaží zdolat Leo, 7a+ po úžasných krápnících

No a tak jsme lezli a leželi u řeky, 2 týdny se slily do krásného momentu a po závěrečné párty jsme se dva dny kocovinově přesouvali do Brna, abych se ihned přemístil s Janisem do Sloupu, ale o tom už je další kapitola. A ještě pár fotek:

Pokus o 7c/c+ El subnormal, el manager

40 metrů dlouhé 7a+ Es de puta madre


A za rohem brutální krápníky

V jeskyní Ali-Baba se stropové cesty lezou sólo


Markéta v plotýnkách El Fuente s dokonalou jističkou z Brazílie

Petra v sektoru Boulder de Jon

David v Monice

Španelsko je dobré...

No comments: