Rekognoskace Koně

S Mrndou jsme se vydali prostoupit Koně, ostrý to hřeben na Masivu Koně ve Žlebech. Cesta za 4- z roku 1949, solidní lokrovatost, expozice, pár starých skob... to vše slibovalo pěkné podvečerní "polezení" s cílem zhodnotit, jak by bylo nejlepší tuto cestu vyfotit do kalendáře a zjistit, zda je vůbec vhodná pro děvčata (nehledejte v tom podceňování děvčat, prostě nechceme vystavovat dívky zbytečnému riziku...). No, po vylezení si nejsem jist, zda do toho vyslat někoho na prvním, ale zas je to extrémně fotogenické a lezecky dost zajímavé, tak to v kalendáři nevynecháme:-)... nejprve 30 metrů svislejší travou a pak 20 metrů dunivým ostrým exponovaným hřebenem, to vše ukončeno slaněním z erární karabinky v historické skobce.



Mrndovi se skobka ze začátku moc nezdála:-)

Opatrně dolů

2 comments:

Anonymous said...

Tam je i jiný slaňák než ten kroužek v sedýlku?!!
Jinak, jako její manager si osobně myslím, že Mauglitze s touto cestou nebude mít problém. Podle fotek cesta vypadá, že pro ni bude i dostatečně dobrá :))
mára

Anonymous said...

těžko říct, jestli to byl slaňák, aledo sedýlka vedlo ještě několik desítek metrů trav s lokrama, a tam se nam už nechtělo. Mauglitze ma ale lezt cestu Policejni, Kona ma lezt Lenka Blondata...
pokac