17. listopad

Volná středa, to by mělo být pravidlem každý týden...vyjíždíme na Krkavčí skálu, mit meinem Freund Afu Abft, významným Bergführerem Marconim a dívkou P., která byla letos protažena neznámou, kocovinou či alelují. Přítel Afu se nachází v krasovém transu, leze pátý den v kuse a je schopen všeho...Peklo se na Krkárně nachází v horních patrech, své lišty tam brousí v podzimním mlžném slunci samotní Satanovi soustružníci. Lanové družstvo Pokorný - Abft se ubytovalo v jeskyňce a nastoupilo po důkladných přípravách do stěny těsně vpravo od svého tábořiště. Všemi mastmi mazaný a silný Abft zevrubně prozkoumal túru s horním jištěním, stejně jako jeho kolega Pokorný, zvaný Jekot.

přítel Abft
kolega Pokorný

Taktéž Marconi seběhl ze své značky a ochutnal ladnost pohybů v této krátké boulderové cestě. (video z přelezu uherskohradišťáckých soudruhů zde). Následoval ostrý výpad kolegy Afua, který překonal obtíže i svůj třes při cvakání posledního jištění a Josefovským údolím zazněl mohutný oslavný výstřik radosti. Kvalita Šumperské školy je nepopiratelná. Jeho partner již tolik vůle a síly neměl, ale i on nalezl ve stěně uspokojení. Shodujeme se, že je to velmi lezitelná 9-, takže kluci a děvčata všech oddílů, spojte se a vyražte. Docela to stojí za to a v pekle je teplo i v zimě.

mezitím se ve 3. WC komíně objevil neznámý výletník...

aaaa, je to pan Mariconi...

Když už budete nahoře, tak zajímavou cestou je také 1. Komín, až na krátký lokrový úsek krásné lezení tak za 5-. A Vlku, ta cesta vpravo od tohoto komína, 1 skoba v plotně a slaňák, to jest co? Kolem té skoby je prasklá skála, chtělo by to borhák a mohla by to být ladná linka.
Za stmívání šťastně na zemi, ještě 2 staré cesty na dolez, s novým motivačním zvoláním do cest do 6 stupně - již žádné "Aba", nýbrž "Jirůšek"!!!

Berg heil, meine liebe Freunde!

4 comments:

Mrnda said...

kuci někdy s tou klasou fakt ujíždíte, dejte to za 8+ dyz vám to příjde lehčí než Fiesta, ne...ale co už. Satani sou krásná bouldrová cesta, doporučuji všem. Hezké na tom je to, že tam nikdy nikoho nepotkáte poe se tam nikdy nikomu nechce...takže svatý klid. A co Perestrojka? Zkoušeli ste? To je multizloba

Anonymous said...

na ja naturliš, zér šéne tág und hélekleteraj! Hér Pokorný ist ain kušušvajn und optimal kleterpartner fír gance jár...
Heil Jirůšek!
hér Aft

perestrojka ist techniše, milion vyfikundacion weg!

Anonymous said...

Podnebi: odhaleni roku!!!! Asu ma guru na slovensku... Nacelniku pojd mezi nas!!!Buril

Anonymous said...

A navíc je z Kežmarku (žáden Kežmarok)!!! Willhem