Nový průvodce - Moravské skály - exclusive info!!!


Vážení, je to tady! Vlk mi zaslal následující text (díky moc!):

Exkluzivní informace pouze pro blog mého oblíbence, kterého jsem v Hnusákovi odsunul z prvních pozic, tudíž to beru jako malý revanš, ostatním dám pouze PR zprávu:-).

Pomalu se blíží Vánoce a většina z Vás je již značně netrpělivá, zda opravdu vyjde nový průvodce Moravskými skalami či nikoliv. Vzhledem k tomu, že si tropím legraci jen do určité míry, i když ta hranice je u mě značně posunutá oproti standardu, půjdu s barvou ven. VYJDE!!!

Podzim byl u nás ve znamení hektického finiše, musel jsem omezit své plány a cíle (těžké cesty, výjezdy do zahraničí i Hnusáka:-), neustále seděl u počítače či běhal po skalách a opravoval, zakresloval poslední aktuální prvovýstupy, neboť jsem neměl to srdce poslat jejich autory do p…, jak mi radil Vláďa, který na tom byl ještě hůře a pouze zraněný prst, který mu neumožnil pracovat na stromech a donutil ho sedět u počítače, způsobil, že se vše s odřenýma ušima stíhalo.

Na něm a jeho ženě ležela od září hlavní tíha veškerých grafických úprav a vyskládání průvodce do tisknutelné podoby.

A tak se stalo neskutečné, po třech letech, kdy jsme průvodce nechali narůst z původně plánovaných cca 420 stran na 520 a rozšířili jej více, než jsme zamýšleli, přišel den D.

Po víkendu stráveném u Vláďi posledními korekturami do počítače, kdy jsem ani nestihl se Silumem zapít jeho čerstvě narozenou dceru Auroru:-), přišel finiš a v pátek 26.listopadu se podařilo odeslat průvodce do tiskárny pana Hudce v Buchlovicích.

Poslední listopadový den se začalo tisknout, až na počtvrté byl Vláďa spokojen s kvalitou tisku, protože přece jen je rozdíl tisknout jednou barvou – černou či vícero. A tak se hledal kompromis tak, aby fotografie byly v jisté černobílé kvalitě a neprojevilo se to negativně jinde. Před polednem 30.listopadu se už „rotačky“ rozjely naplno a začaly pohlcovat první kilogramy, z těch připravených 3 000kg papíru.

Dnes v pátek 3.prosince můžeme říci, že průvodce je vytištěný, ale zbývá spousta další práce, ořezat, vytisknout barevnou obálku a začít lepit dohromady těch zhruba 3 000 kusů.

To co mám zatím potvrzeno, je to, že 13.prosince by to mělo být kompletně hotovo.

Což je na jednu stranu potěšující zpráva, na druhou stranu mi to kazí předpoklad večírku čili křestu na Holštejně v sobotu 11.prosince, ale nezoufejte, v pondělí budu s tiskaři hovořit a uvidíme, co se dá udělat, protože na křest mi bude stačit pár kusů a vím, že jste velmi nedočkaví a taky Pepa na Holštejně potřebuje pořádnou tržbu. Mám maximální snahu mít v ruce v pátek výtisky, alespoň na křest.

Takže sledujte podrobnější informace příští týden.

Jinak s Pepou na Holštejně jsem předběžně domluvený, bude očekávat účast v hojném počtu a spaní je domluveno v místním kulturáku, tudíž to může být kvalitní dýchánek, těch padesát metrů snad ujdou i nejvíce unavení účastníci.

Na křestu předpokládám prodej nového průvodce (ti, co jsem jim slíbil výtisk za protislužbu, jej budou mít grátis) za zaváděcí cenu jen pro ten den a účel ve výši 400Kč, kdo tuto příležitost promarní, bude si již muset připlatit v řádném prodeji a neukecáte mě. To si nemyslete.

Ti co jsou úplně líní, si ho mohou objednat na www.moravskeskaly.cz, kde najdete i další upoutávky z jednotlivých oblastí a co vše dílko obsahuje. Do budoucna počítáme, že se zde objeví to, co se do průvodce nevešlo a rušilo by jeho celkovou koncepci, takže to budou fotografie se zakreslenými bouldry z Krasu, dělané ve spolupráci s Adamem, schémata všech hákovaček v Macoše, které se mi podařilo z Weissříka vymámit, a také zde chceme postupně zveřejňovat aktualizace nových cest v jednotlivých oblastech. Tudíž nebudeme potom muset nahánět prvovýstupce bůh ví kde.

To je zatím vše.

Zdraví Vlk




42 comments:

Anonymous said...

nice!
Sebo

Anonymous said...

Paráda. Celou zimu budu nad ním slintat a těšit se na jaro:-)
Došlík

Anonymous said...

K mým dnešním narozeninám skvělá zpráva! :-) Dík moc Vlkoví a Vláďovi, těším se na jejich dílo a možná se i na večírku ukážu :)
Tatuš

Mrnda said...

Vypadá to moc pěkně. A převapilo mne, že ste to zvládli do vánoc...to sem moc nevěřil...Dobrá práce

Anonymous said...

Krutý panáčci. Těším se moc, na průvodce i na večírek.čaj

Anonymous said...

Dobrá práce! Je skvělý, že průvodce bude mít svou internetovou stránku! Bude tak pořád "up-to-date".
ThomasKa

Anonymous said...

S tím netem j to vyborný nápad. A fajn že to vyšlo už teď, sednu do ušáku před krb a budu listovat (druhou polovinou průvodce:)) Hodně těžké a dobré práce Vlku a Vláďo, blahopřeju.
PS:Stará bunda se ti už rozpadla?:)
mára

Anonymous said...

Stará bunda se mi nerozpadla, ale jak nelezu není potřeba. A potom musím si dávat pozor na módní policii.:-). Vlk

Anonymous said...

Vlku, dá se nějaký ten výtisk za zaváděcí večírkovou cenu zamluvit? Když jich bude jen pár kusů, jak říkáš...

(nepodepíšu se, protože to bude dárek)

Anonymous said...

Dá se koupit pouze při křtu, jedině, že bych podcenil množství výtisků a zájem byl takový, že by to na Holštejně praskalo ve švech a na všechny se nedostalo, to bych pak těm, co se na ně nedostalo prodal za stejnou cenu dodatečně:-).Vlk

Anonymous said...

díky, účast na večírku je samozřejmě zásadní :))

Anonymous said...

Tebe já znám :)) m

Anonymous said...

No konečně Vlku. Dobrá práce. On už tomu skoro nikdo nevěřil. Vypadá super. Jen doufám, že bude mít lepší vazbu než ten poslední - to bylo salátové vydání hned po prvním použití.
Břeťa Lebloch

Anonymous said...

vlkodave, s těmi zlatými šedesátými bych to nepřeháněl, nezabils Doležalův spřewod z konce 80tých, kde navíc byla i Vysočina?
každopádně tento bude konečně se "vším všudy".
a na žúr se těším jak chceš, doufám, že to bude rutika milión....papalalulu
asu

Anonymous said...

Zeptej se Vláďi, ten si na tom trvá - oni Ferdu nějak neuznávají, na Ferdu jsemn nezapomněl, neboj, ale Sitař byl lepší, to mi věř:-). Vlk

Anonymous said...

co se týka kvality zpracování, tak to máš každopádně recht...slyšel sem skasky, že v Doležalovi byla právě Vysočina hlavní záležitost a zbytek musel ustoupit jak na kvalitě, tak kvantitě.....rýpnout sem si ale musel!... co je vůbec s Vildou, nikde žádná pruda!
asu

Anonymous said...

Vidíš jak se shodneme, Ferdu nic ostatního ani pořádně nezajímalo:-) a to přitom třeba na písky mohl mít parádní podklad průvodce od Houště a Velíska, ale kde nic tu nic, o Krase ani nemluvě:-), ale časy se mění.

Zdar Vlk

Anonymous said...

Vildovi klekl počítač :DDDD čaj
Btw:Jsem zvědavej jestli se oběsí na hrušce. Každej slušnej člověk ví, ře ACER je Vilibaldovo zatížení nemůže dlouho snést, navíc když furt sjížděl to porno. Lenovo rulezz

Anonymous said...

dyž mu klek počítač, tak to neznaméná, že hned bude zanedbávat čtvrteční bohoslužbu pod neby.... to bude min. pětkrát Zdrávas, nebo jednu rundu panáku pro kamarády....
asu

Anonymous said...

No to je parádní pondělní překvapení :-) Pěkně, pěkně.
A Marťa na titulní stránce. To z toho budete Vlku muset udělat pro Klingaša a Burila plagát :-)))
DavidK

Anonymous said...

Vecirek s ubytovanim, hezky Vlcak. Asi ho vezmem na den na milost :) kazdopadne doufam, ze na holstyne bude k zakoupenemu vytisku i podpisova akce vsech zlebchobotu!
Petrajz

Anonymous said...

hurá! :)
v kolik to vypuk-ne? ¨)
honza

Anonymous said...

A bude to teda ted v sobotu nebo pak v sobotu? Už víš ne?
mára

Anonymous said...

Podrobné informace za chvíli přinese tento blog, právě byly odeslány mému oblíbenci:-).Vlk

Anonymous said...

ježiš to je napínavý
ver

Anonymous said...

jo je... ja guma od trééének - poku co tak sakra děláš?

Anonymous said...

No a už je úterý jako. Já pořád čekám! m

Anonymous said...

chystej si hezky seminárku Marečku, jo?
a ty studuj Verunko, jo?

Anonymous said...

pořád čekám...m

o.. said...

Objednal jsem na webu jako osobní odběr. Dostanu echo, že už můžu k Vlkovi jít, nebo to mám sledovat tady, nebo na Lezci?

Anonymous said...

Vlku, per ty informace na "moravskeskaly.cz", tady je to na h.vno

Anonymous said...

Čau Ondro, ty nepůjdeš na křest? My o tom uvažujeme v plné sestavě ;-)
BTW Podle toho náhledu ... zdá se mi to nebo klasifikace na Rabštejně hodně změkla?
Ž.

Anonymous said...

myslels hovno?

Anonymous said...

Vážení na Moravské skály nebudu dávat žádné informace o večírku a podobně. Vše je dáno jasně, křest je 18.12. pokud se něco v tiskárně totálně neposere a od té doby budou průvodce distribuovány i z E-shopu, tudíž kdo si objedná elektronicky může počítat, že ho do Vánoc bude mít a tím končím má Máňa.
Co se týče klasifikace na Rábci, upravovali to místní J.Straka a O.Srovnal, takže klukům věřím, že to srovnali dobře. Za hřebenem dále to upravoval chobot ASU a tomu moc nevěřím:-). Vlk

Anonymous said...

No a ted su z toho jelen vecirek bude 11.12 a nebo 18.12? Diky

Anonymous said...

Večírek je 18.12. to je jasné, první článek to říká zcela přesně:-).Vlk

Mrnda said...

Asu ale umí číslíčka tak jen do 6ky....ve škole nedával pozor...

Anonymous said...

myslím, že zrovna z rábce by si měl jak kras, tak sever vzít příklad, pač tam sou aspoň evropská čísla a ne nějaké rádoby tvrdé klasy!
na tom se ale musí vždy schodnout ona skupina lidí, která o tom rozhoduje, třeba v jesu já sám nezmůžu nic, v tomto to maj šumperáci vychytanější! a vlk by do příště v karsu taky moh půl až jeden stupeň všude přidat a inflace nechat tak abychom se přiblížili evropě.... ale to je zas akorát na diskuzi kerá gdoví esli někam povede a esli vlastně není zbytečná.......každopádně uvědomělí ví a tak činí....
chobot

Anonymous said...

No tak Asu, alespoň jsem se snažil odstranit spoustu renonců v klasifikaci tak, aby ty cesty byly k sobě navzájem v nějakém poměru, abys věděl, že když vylezeš tuhle osmu dáš i jinou... a to už bylo druhé kolo, protože první bylo před osmi lety a myslím si, že kdybych to posčítal, že se hráblo do dost velkého počtu cest, nikdy se nemohu zavděčit všem a eskymákům z Jesu už vůbec:-). Vlk

Anonymous said...

nene, klasicky rýpu, chtěl sem ještě vlastně dodat jen to, že mě vždy víc udivuje, že je spousta lidí, co dělaj, že klasu neřeší a pak jak má dojít ke změně, tak zas maj plnou hubu keců a odkazy, třebaž na nějaké nesmyslné tradice....

nemířeno proti nikomu výše podepsanému....
ch.

+ myslím, že TENTO spřewod je na hodně vysoké úrovní a vůbec nasadil v republice vysokou laťku, což se bude dalším blbě překonávat.

Anonymous said...

hej petříčku doufám, že mě nezabiješ, ale sou tam místy dost gramatické chyby, tak doufám, že tvé oči prominou!

Anonymous said...

já si všiml - například Čertovy skýly. Průvodce po krasu je mou nejčtenější knížkou,kterou si dám k vánocům a se kterou si určitě moc a moc vyhraju (ještě nevím jestli si ho obředně roztrhám na jednotlivé oblasti a vyrobím si k nim nepromokavou vypastelkovanou obálku, nebo ho nechám v celku a udělám na něj jen nějakou schránku proti dešti a ničení v batohu, taky to bude chtít, při variantě v celku, nějaké záložky - barevné .... na gramatické chyby samozdřejmě kašlu, zlidšťuje to pohled na věc i autora - je vidět že Vlk je především lezec než spisovatel a jeho vztah k soudružce z češtiny před čtvrtstoletím je mi volný. Hlavně aby to bylo obsahově ve volrajtu a oukeju. Dost bodů bych mu připsal i za ty internetové stránky na doplnění nových cest co vzniknou až pak, tam se případné nedostatky můžou napsat a ostatní si to dokreslí. Takže doufám že nic nebude bránit vynést Vlka na historické výslunní slávy a udělit mu nobelovu cenu za péči o Kras a vyvedení lezců z bloudění ve věčné temnotě neznámých borháků.