Střípky

Po několika měsících domlouvání se nám s Asuem podařilo potkat s legendárním Jindřichem "Čumpelíkem" Šustrem, mimojiné autorem (spolu s I. Kollerem) věhlasné alpské cesty Přes Rybu. Čumpelík zanechal v osmdesátých letech výraznou krasovou stopu a bylo nám jasné, že bez jeho přispění nebude připravovaný text o lezení v Krasu kompletní. 
Sbohem sedmikrásky, aneb komentovaná historie lezení v Moravském krasu. K dostání snad již na jaře 2015
Potkali jsme se ve Křtinách v hospodě U Farlíků (pan Farlík vzpomínal, jak se Celofán v dávné historii líbal s jeho psem a tímto jej zdraví) a přítomen byl také Petr "Fidži" Fiala, autor parádních plotnových dard z devadesátých let nad klenbou Býčí skály. Což bylo také fajn, jelikož jsme zrovna ten den zkoušeli s Mrndou prostoupit tu nejlehčí z nich - Hořký měsíc. Celá plotna je teď nově přejištěna borháky, takže vzhůru do toho!

Petr "Fidži" Fiala a Hořký měsíc (foto Marcela Cenková, www.lezec.cz)


Takže se pokusím celý rozhovor v nejbližší době přepsat a dát ho sem.

4 comments:

Unknown said...

Tak šup sem s tím!

Pøk said...

tO NENI JEN TAK PŘEPSAT 3 hodiny rozhovoru...ted jsem u 1:30
Pok

Unknown said...

Petře, před čtrnácti dny sme se potkali ve Sloupu. Starého rakváče jsi zblbnul a donutil přivázat se na lano. Výsledek byl tristní. Nicméně zakoupil jsem si lezky a trénuji doma. Děsně to bolí. Dokud nedám bouldr z židle přes stůl, dále koutovou spárou vestavěné skříně až na vrchol k lustru, nehodlám investovat do dalšího matroše. :-) Lezení a Krasu zdar.
P.S. K narozkám jsem dostal "Sbohem sedmikrásky". Milé. Jen nerozumím kde se vzala klasifikace UIAA 12. To bude asi překlep. Já umím počítat jen německy do IV.

A teď očekávám oprávněné posměšky.

Zdraví Tajovák.

Pøk said...

Ahoj, ja a ve Sloupu? Jsem dlouhodobe v Norsku, takze to musel byt nekdo jiny. A klasifikace 12? tomu nerozumi nikdo, teda krome Adama Ondry, ktery ji dokonce i leze.)