Rudice XXL



Po sobotním běžkování na mrazivých pláních Vysočiny by mě nenapadlo, že se budem s Asuem v neděli prohřívat v Rudici (ráno na teploměru - 14, na skalách více jak +5). Krásné azůro, nikdo nikdo. Pouze z děr začaly vylézat zhmotnělé noční můry lezce: nula do deníčku - vše lezitelné již vylezeno - chybějící odhodlání a vytrvalost do výzev.  


Chybějící vytrvalost a odhodlání

 nula v deníčku

Rozhodujeme se pro radikální krok - uděláme si prvovýstup a bude fajn. Zrak zostřený mrazem nám odhalí famózní linii. V duchu rudických kokotin využíváme každý milimetr prostoru, s myšlenkou na klasiky a s touhou po nesmrtelnosti prostoupíme směr na top rope, odladíme bouldery, eliminujeme chyty, nacvakáme preska a přelézáme. Název - Kolouchovi sokolíci, klasa okolo 7. A překvapivě to má fakt i jakousi logiku, více viz obrázek.Cvaká se první z Výlovu a druhé ze Stěnky, slaňák je ve Stěnce. 

7 comments:

Mrnda said...
This comment has been removed by the author.
Mrnda said...

Mám radost, že se zase leze venku! A co druhá polovina osazenstva vylezla? A co to je za zvířátka co vylézají z jeskyně?

tah-sha-tunga said...

V Rudici natáčajú Hobita, či čo?!

Anonymous said...

Jo, tak to by mě taky zajímalo. Pokud zavítáte na www.byciskala.cz tak zjistite, že tam často natáčí ČT. 22. 9. 2011 tam natáčela scény pro Záhady Toma Wizarda; 19. 8. 2011 a 23. 1. 2012 pohádku Sněžný drak. Takže je možné, že dva Krhútští lovci draků zavítali do Rudice. Nebo že by šlo o první emigranty - mutanty z japonské Fukušimy? Skalosapači na takové profesionálně vypadající kostýmy nemají. Další možností je začátek masopustu v Rudici. Nebo poslední pokus malokomerčních jeskynářů přilákat do Rudice a do Propadání další kunčofty. Poku, nedej se prosit a prozrad tajemství!
Jinak mezi Kolouchovy sokolíky a Stěnku lze vmáčknout ještě jednu cestu a mezi sokolíky a Výlov také jednu. A možná i dvě :-))))).
C.

Anonymous said...

Prý je to už Kubíkova varianta Výlovu,co podržet starý název,když už jednou je?

Anonymous said...

jasne, proc ne..
Pok

Anonymous said...

pro zajemce o zimni lezeni v rudici jeden odkaz na listu...
http://meteo.ign.cz/
janis